Συλλογή Φωτογραφιών

Εμφάνιση όλων

Go
5.330 εγγραφές [1 - 20]
ID Περιγραφή
56410 Ολόσωμη αναμνηστική φωτογραφία, σε εσωτερικό χώρο (φωτογραφείο), του Γρηγόριου Βαενά από τα Ασπρόγεια Φλώρινας. Ο Βαενάς εμφανίζεται με μισοφορεμένη κάπα, έχει το όπλο του παρά πόδα και στο αριστερό του χέρι κρατά κυάλια.
56412 Αναμνηστική φωτογραφία, σε εσωτερικό χώρο, του Ιωάννη Μαρούδα από το Μεσολόγγι Ακαρνανίας, ντυμένου με επίσημη στρατιωτική ενδυμασία, ενώ στο αριστερό του χέρι κρατά σπαθί.
56414 Πορτραίτο του Γεωργίου Τσάλη από το Μοναστήρι Π.Γ.Δ.Μ., ντυμένου με πολιτικά.
56416 Πορτραίτο, σε ωοειδές πλαίσιο, του ΚωνσταντίνουΤυπάλδου Κωνσταντίνου, από την Αθήνα, ντυμένου με επίσημη στρατιωτική ενδυμασία, παρασημοφορεμένου, σε ώριμη ηλικία. Ο ΑλφονσάτοςΤυπάλδος συμμετείχε στο κίνημα του Γουδί, το 1909 και έλαβε μέρος στην κατάληψη
56418 Πορτραίτο του Ανέστη Γιαταγάνα από τη Θεσσαλονίκη, ντυμένου με πολιτικά, σε ώριμη ηλικία.
56420 Πορτραίτο του Ηρακλή Τσίπη από τη Θεσσαλονίκη, ντυμένου με πολιτικά, σε ώριμη ηλικία.
56422 Αναμνηστική φωτογραφία, σε εσωτερικό χώρο, του Ιωάννη Κούσκουρα, ντυμένου με πολιτικά, σε ώριμη ηλικία. Ο Κούσκουρας υπήρξε εκδότης της εφημερίδας ''Νέα Αλήθεια'' της Θεσσαλονίκης, την οποία αγόρασε από τον Salvatore Muratori, πρώην ιδιοκτήτη, διατηρώντας
56424 Αναμνηστική φωτογραφία του Αθανάσιου Στεργιανόπουλου από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης, ντυμένος με πολιτικά, σε ώριμη ηλικία.
56426 Πορτραίτο του Ηλία Σημάδη από την Έδεσσα, ντυμένου με πολιτικά. Ο Σημάδης προσέφερε τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες στην περιοχή της Έδεσσας.
56428 Πορτραίτο, σε ωοειδές πλαίσιο, του Ιωάννη Διακάκη από τη Θεσσαλονίκη, ντυμένου με πολιτικά. Ο Διακάκης προσέφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός, νοσηλεύοντας τραυματισμένους αγωνιστές.
56430 Πορτραίτο του Νικολάου Χατζηθωμά από τη Θεσσαλονίκη, ντυμένου με πολιτικά. Ο Χατζηθωμάς εργάστηκε ως σιδηροδρομικός στη Θεσαλονίκη και προσέφερε πολλά από τη θέση αυτή στην έκβαση του Αγώνα.
56432 Πορτραίτο του Μιχαήλ Σώχου από τη Θεσσαλονίκη, ντυμένου με πολιτικά, σε ώριμη ηλικία. Ο Σώχος υπήρξε τοπικός συνεργάτης της ''Οργάνωσης Θεσσαλονίκης''.
56434 Πορτραίτο του Στέφανου Παπαθεοφίλου, ο οποίος έδρασε στη Βέροια κατά τα έτη 1906 1907.
56436 Σκιτσαρισμένο πορτραίτο του Ιωάννη Γεωργαντά, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση που σημειώθηκε στη Μακεδονία, στα 1896.
56438 Ένα ακόμη επεισόδιο από τον ατέρμονο κύκλο βίας κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και από τις δύο πλευρές. Στη φωτογραφία, αγροτόσπιτα παραδομένα στις φλόγες.
56440 Φωτογραφία που απεικονίζει την πυρπόληση άγνωστου χωριού.
56442 Δολοφονημένοι χωρικοί στο χωριό Μπρούσνικ. Η σφαγή έγινε από τα ένοπλα σώματα των Σουγάρεφ και Νικόλα, το Μάρτιο του 1904.
56444 Πορτραίτο του Στέφανου Δραγούμη από το Βογατσικό Καστοριάς, ντυμένου με πολιτικά, σε προχωρημένη ηλικία.
56446 Αναμνηστική φωτογραφία σε οωειδές πλαίσιο του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη Λάμπρου Κορομηλά από την Αθήνα. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μετά το διορισμό του, το 1904 και κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Θεσσαλονίκη.
56448 Αναμνηστική φωτογραφία των Αθανάσιου Στουρνάρα (Πρόξενος της Ελλάδας στις Σέρρες, αριστερά), Περικλή Αργυρόπουλου από την Αθήνα (δεύτερος από αριστερά), Γρηγόριου Δ΄ (Μητροπολίτης Σερρών, κατά κόσμον Γρηγόριος Ζερβουδάκης) και Σπυρίδωνα Κουρεβέλη (βοηθός