Φόρτωση… tl.png tr.png bl.png br.png

ΕΦΥΓΕ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΗ

Έφυγε τo Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, η Περσεφόνη Καραμπάτη σε ηλικία 46 ετών.

Η Περσεφόνη ήρθε στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στις αρχές του 1994 ως υπότροφος. Με δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιστορία και τη Μουσειολογία, καταρτισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία και πολύγλωσση, παρέμεινε ως επιστημονική συνεργάτις με τη διπλή ιδιότητα της ιστορικού και της μουσειολόγου για 21 χρόνια. Ανέπτυξε ποιοτικό έργο και στα δύο πεδία: επιστημονικές δημοσιεύσεις στη σύγχρονη ιστορία και μουσειολογικές μελέτες για μόνιμες και έκτακτες εκθέσεις. Οι πρωτοβουλίες της Φόνης άλλαξαν το Μουσείο. Έβαλε τις εκπαιδευτικές δράσεις στο επίκεντρο, κυνήγησε την ποιότητα, επιδίωξε το άνοιγμα του Μουσείου και τη συνεργασία του με νέους χώρους και ανθρώπους, πρώτα από όλα με τα παιδιά. Ήταν μια γυναίκα υπεύθυνη, ευαίσθητη και δραστήρια, σωστή επαγγελματίας και ακέραιος χαρακτήρας. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξαναζωντανέψει την ιστορία αλλά και το παραμύθι του Μακεδονικού Αγώνα, βάζοντας κάτι από το δικό της ρομαντισμό. Θα μας λείψει αφάνταστα…

Περισσότερα…

Καλώς ήλθατε

στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το μουσείο μας είναι ένα ιστορικό μουσείο. Μελετούμε και αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού. Προβάλουμε τον ρόλο των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε μια πολυσχιδή πολιτιστική κληρονομιά.

Με τις ξεναγήσεις μπορείτε να γνωρίσετε ένα λιγότερο γνωστό, αλλά ιδεολογικά φορτισμένο κεφάλαιο της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα–Παρασκευή 9:00-14:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε μας επισκεφθείτε

Νέα - Δραστηριότητες

  • 01-02-2016

    Παράταση προθεσμιών διαγωνισμού Τοπικής Ιστορίας: «Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία και τη Θράκη (1821-αρχές 20ού αι.)»

  • 30-12-2015

    Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα «Δημιουργίες μικρών και μεγάλων ζωγράφων για το 12ήμερο»

  • 17-12-2015

    Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Περισσότερα

Ο Οδηγός του Μουσείου

 

 

Εκδόσεις

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’