Φόρτωση…
Φόρτωση σχολίων…
tl.png tr.png bl.png br.png

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης εργάζονται συστηματικά για τη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προβολή (στο εσωτερικό και το εξωτερικό) της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Μακεδονίας και της μακραίωνης ελληνικής της κληρονομιάς. Το Ίδρυμα βέβαια δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της εξωτερικής μας πολιτικής (τομέας που ανήκει στις αρμοδιότητες της επίσημης Πολιτείας), αλλά διαθέτει όλες του τις δυνάμεις και τους διαθέσιμους πόρους του στην επιτέλεση της πολυδιάστατης επιστημονικής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής του αποστολής. Με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να συμβάλει, μαζί με άλλα παρεμφερή ιδρύματα της χώρας, στη θωράκιση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, που αποτελεί άλλωστε και τη θεμελιώδη προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καλώς ήλθατε

στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το μουσείο μας είναι ένα ιστορικό μουσείο. Μελετούμε και αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού. Προβάλουμε τον ρόλο των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε μια πολυσχιδή πολιτιστική κληρονομιά.

Με τις ξεναγήσεις μπορείτε να γνωρίσετε ένα λιγότερο γνωστό, αλλά ιδεολογικά φορτισμένο κεφάλαιο της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα–Παρασκευή 9:00-14:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε μας επισκεφθείτε

Νέα - Δραστηριότητες

  • 17-05-2018

    Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις, δρώμενα και προβολές

  • 15-05-2018

    ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση

  • 15-05-2018

    Εγκαίνια παιδικής έκθεσης ζωγραφικής και ποιημάτων

Περισσότερα

Ο Οδηγός του Μουσείου

 

 

Εκδόσεις

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’