Φόρτωση… tl.png tr.png bl.png br.png

ΕΦΥΓΕ Η ΑΘΗΝΑ ΤΖΙΝΙΚΟΥ

Έφυγε την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, η Αθηνά Τζινίκου - Κακούλη, η οποία για πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος το έργο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ως Διευθύντριά του.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Μουσείο αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες που είχαν τη χαρά να ακούσουν τις θερμές ξεναγήσεις της, εκτιμήσαμε βαθύτατα το έργο της και την προσφορά της.

Καλό ταξίδι.

ΕΦΥΓΕ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΗ

Έφυγε τo Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, η Περσεφόνη Καραμπάτη σε ηλικία 46 ετών.

Η Περσεφόνη ήρθε στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στις αρχές του 1994 ως υπότροφος. Με δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιστορία και τη Μουσειολογία, καταρτισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία και πολύγλωσση, παρέμεινε ως επιστημονική συνεργάτις με τη διπλή ιδιότητα της ιστορικού και της μουσειολόγου για 21 χρόνια. Ανέπτυξε ποιοτικό έργο και στα δύο πεδία: επιστημονικές δημοσιεύσεις στη σύγχρονη ιστορία και μουσειολογικές μελέτες για μόνιμες και έκτακτες εκθέσεις. Οι πρωτοβουλίες της Φόνης άλλαξαν το Μουσείο. Έβαλε τις εκπαιδευτικές δράσεις στο επίκεντρο, κυνήγησε την ποιότητα, επιδίωξε το άνοιγμα του Μουσείου και τη συνεργασία του με νέους χώρους και ανθρώπους, πρώτα από όλα με τα παιδιά. Ήταν μια γυναίκα υπεύθυνη, ευαίσθητη και δραστήρια, σωστή επαγγελματίας και ακέραιος χαρακτήρας. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξαναζωντανέψει την ιστορία αλλά και το παραμύθι του Μακεδονικού Αγώνα, βάζοντας κάτι από το δικό της ρομαντισμό. Θα μας λείψει αφάνταστα…

Περισσότερα…

Καλώς ήλθατε

στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το μουσείο μας είναι ένα ιστορικό μουσείο. Μελετούμε και αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού. Προβάλουμε τον ρόλο των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε μια πολυσχιδή πολιτιστική κληρονομιά.

Με τις ξεναγήσεις μπορείτε να γνωρίσετε ένα λιγότερο γνωστό, αλλά ιδεολογικά φορτισμένο κεφάλαιο της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα–Παρασκευή 9:00-14:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε μας επισκεφθείτε

Νέα - Δραστηριότητες

  • 06-04-2016

    Πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών

  • 06-04-2016

    Πασχαλινό Παζάρι

  • 18-03-2016

    Έκθεση με τίτλο «Η ευζωνική στολή, η ιστορική της διαδρομή μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά»

Περισσότερα

Ο Οδηγός του Μουσείου

 

 

Εκδόσεις

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’