Φόρτωση…
Φόρτωση σχολίων…
tl.png tr.png bl.png br.png

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ

“Έφυγε” από τη ζωή ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Αλέξανδρος Χαΐτογλου

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Ιουνίου ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, σε ηλικία 62 ετών από αιφνίδια ανακοπή καρδιάς.

Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην οικογενειακή εταιρία και χάρη στη μοναδική του διορατικότητα, το ήθος, την εργατικότητα και το όραμά του, συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική πορεία της επιχείρησης, στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ανάδειξή της ως τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα στο είδος της.

Περισσότερα…

ΕΦΥΓΕ Η ΑΘΗΝΑ ΤΖΙΝΙΚΟΥ

Έφυγε την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, η Αθηνά Τζινίκου - Κακούλη, η οποία για πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος το έργο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ως Διευθύντριά του.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Μουσείο αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες που είχαν τη χαρά να ακούσουν τις θερμές ξεναγήσεις της, εκτιμήσαμε βαθύτατα το έργο της και την προσφορά της.

Καλό ταξίδι.

Καλώς ήλθατε

στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το μουσείο μας είναι ένα ιστορικό μουσείο. Μελετούμε και αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού. Προβάλουμε τον ρόλο των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε μια πολυσχιδή πολιτιστική κληρονομιά.

Με τις ξεναγήσεις μπορείτε να γνωρίσετε ένα λιγότερο γνωστό, αλλά ιδεολογικά φορτισμένο κεφάλαιο της ελληνικής και βαλκανικής ιστορίας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα–Παρασκευή 9:00-14:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε μας επισκεφθείτε

Νέα - Δραστηριότητες

  • 15-02-2017

    3ος Μαθητικός Διαγωνισμός

  • 17-12-2016

    Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Η Ρωσική παρουσία στη Λήμνο»

  • 16-12-2016

    Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα «Με κάλαντα του παρελθόντος και στόχους του μέλλοντος»

Περισσότερα

Ο Οδηγός του Μουσείου

 

 

Εκδόσεις

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13) μέσα από τα επιστολικά δελτάρια της ‘Ατλαντίδος’