Δραστηριότητες το 2018

 • Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στον σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, η Γενική Γραμματέας κ. Στ. Μαυρογένη και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Φανή Τσατσάια.

 • Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τιμά την Ημέρα Μνήμης της θυσίας του Παύλου Μελά και του Μακεδονικού Αγώνα

  Τιμώντας την Ημέρα Μνήμης, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα είναι ανοικτό και με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 με ξεναγήσεις σε ομάδες ανά μία ώρα.

 • Η εικαστική έκθεση «Αποτυπώσεις της Μνήμης…»

  Η εικαστική έκθεση «Αποτυπώσεις της Μνήμης…» με έργα 13 εικαστικών καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (αίθουσα Αλέξανδρου Χαΐτογλου). Η έκθεση έχει ως θέμα τα δεινά και τις συνέπειες του πολέμου και πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του πιο καταστροφικού (μέχρι τότε) στην παγκόσμια ιστορία. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν οι Γιώργος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και Νίκος Παπαγεωργίου, Δρ Ιστορίας της Τέχνης.

 • «Αποτυπώσεις της μνήμης…»: εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα η έκθεση 13 εικαστικών καλλιτεχνών με αφορμή τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

  Εγκαινιάστηκε χθες η εικαστική έκθεση «Αποτυπώσεις της Μνήμης…» με έργα 13 εικαστικών καλλιτεχνών, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (αίθουσα Αλέξανδρου Χαΐτογλου). Η έκθεση έχει ως θέμα τα δεινά και τις συνέπειες του πολέμου και πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του πιο καταστροφικού (μέχρι τότε) στην παγκόσμια ιστορία.

 • «Αποτυπώσεις της μνήμης…»

  Η εικαστική έκθεση «Αποτυπώσεις της Μνήμης…» με έργα 13 εικαστικών καλλιτεχνών εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (αίθουσα Αλέξανδρου Χαΐτογλου). Η έκθεση έχει ως θέμα τα δεινά και τις συνέπειες του πολέμου και...

 • Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ υγιεινής διατροφής & αθλητισμού

  Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους ήρθαν σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της Μακεδονίας με τρόπο βιωματικό, χάρη στην συμμετοχή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής & Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 στη ΔΕΘ TIF HELEXPO.

 • Ο Δούκας του Κεντ Εδουάρδος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

  Τον Δούκα του Κεντ και επικεφαλής της “Commonwealth Grave Committee”, Εδουάρδο, μαζί με τη Βρετανίδα Πρέσβη, Κέιτ Σμιθ και την επίτιμη Πρόξενο της Βρετανίας, Μαρία Τσακάλη είχαν την τιμή να υποδεχθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος, η Γενική Γραμματέας και Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ., κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, ο Υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων, κ. Άγγελος Παπαιωάννου και η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Φανή Τσατσάια.

 • Συμμετοχή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο παιδικό φεστιβάλ υγιεινής διατροφής & αθλητισμού

  Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα θα συμμετέχει φέτος στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ υγιεινής διατροφής & αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, στη ΔΕΘ HELEXPO (περίπτερο 12), από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

 • Συνεδρίαση του ΣΕΒΕ στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) φιλοξενήθηκε σήμερα (Τρίτη, 25.9.2018) στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα του 1893, έργο του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα Έρνεστ Τσίλερ, που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο (1894-1912) στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

 • Ανοιχτή πρόσκληση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα προς τα σχολεία

  Με 5 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και, φυσικά, ξεναγήσεις στους χώρους της μόνιμης συλλογής, ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Αντικείμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο Μακεδονικός Αγώνας, η Θεσσαλονίκη και το Μουσείο...

 • Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!

  Με νέα εκθέματα στη μόνιμη έκθεσή του υποδέχεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τους επισκέπτες του κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για τη μεγάλη έκθεση με έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2018.

 • Η δράση του Καπετάν Βάλτσα στη Μακεδονία

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Δήμο Θέρμου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της κ. Σταυρούλας Μαυρογένη, Διευθύντριας του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου, Σπύρου Κωνσταντάρα.

 • Ανοιχτή στο κοινό η ανανεωμένη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

  Από σήμερα οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, αντικείμενα κατασκευασμένα από τα συντρίμμια του Ζέπελιν, μετάλλια και προσωπικά αντικείμενα πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και πρωτότυπα, λαογραφικού ενδιαφέροντος αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά της μακεδονικής κοινωνίας στις πόλεις και την ύπαιθρο στα τέλη του 19ου αιώνα.

 • Νέα εκθέματα ανανεώνουν τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

  Με νέα και πρωτότυπα κειμήλια από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανανεώνεται η μόνιμη έκθεση και η συλλογή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα…

 • Σύμφωνο συνεργασίας Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με το ΑΠΘ

  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (ΙΜΜΑ) και του ΑΠΘ υπέγραψαν την Τρίτη 17-7-2018 ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΜΜΑ, Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, σε εφαρμογή απόφασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ (25.1.2018)…

 • Ψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα συνήλθε σε νέα συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του πλήρους κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών…

 • Ιστορίες από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Η Μοδέστειος Σχολή

  Το ιστορικό σχολείο του Πισοδερίου ανεγέρθηκε με κληροδότημα του Αρχιμανδρίτη Μόδεστου, το 1902.

 • Νέα διεύθυνση στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

  Με σπουδές στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης και διοικητική εμπειρία σε διεθνή εκπαιδευτικά έργα, η κυρία Φανή Τσατσάια επιλέχθηκε μέσα από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, για να αναλάβει ως Διευθύντρια του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

 • Το ΙΜΜΑ για τα άρθρα 6 και 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών

  Το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ανταποκρινόμενο σε ερωτήματα των συμπολιτών μας σχετικά με τον ρόλο του μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, και ειδικότερα όσα προβλέπονται στα άρθρα 6 και 8 για την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων,...

 • Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

  Με μεγάλη επιτυχία λειτούργησε και φέτος εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης. Το εργαστήρι απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 12 ετών και είχε διάρκεια δύο εβδομάδων (18 - 29 Ιουνίου).

 • Ιούλιος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ταξίδι στην ιστορία της Μακεδονίας

  Μία μοναδική εμπειρία ξενάγησης στον χρόνο και την ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα θα βιώσουν οι επισκέπτες του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κατά τον μήνα Ιούλιο.

 • Επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) κ. Aykut Eken

  Στo πλαίσιo του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 24 Ιουνίου 2018, επισκέφθηκαν το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Aykut Eken και η σύζυγός του κα. Gonul Eken.

 • Αποτελέσματα 4ου Μαθητικού Διαγωνσιμού

  Θεσσαλονίκη, 21.6.2018 Αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή των εργασιών για τον 4ο διαγωνισμό «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη (από τα τέλη του 18ου αι. ως τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου)», για μαθήτριες/τές των Γυμνασίων και...

 • Ψήφισμα σχετικά με τις τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν ανακοινωθεί ή διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης και επιφυλασσόμενο να επανέλθει μετά την τελική δημοσιοποίηση...

 • Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης

  Από τις 18 έως και τις 29 Ιουνίου, το Μουσείο μας οργανώνει καλλιτεχνικό—και όχι μόνο—εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως και 12 ετών.

 • Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις, δρώμενα και προβολές

  Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Μ.Μ.Α.) γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και πολιτιστικά δρώμενα με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

 • ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση

  Το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπεύθυνης αυτού κας Ξανθίππης Βασιλειάδου, οργάνωσε για το σχ. έτος 2017-2018, Δίκτυο Σχολείων με θέμα «Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση» σε συνεργασία με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που φιλοξενεί την έκθεση «Το ηρωικό δράμα στο Θέατρο Σκιών», η οποία ήταν συνεργασία του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών που εδρεύει στη Γρανάδα της Ισπανίας και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

 • Εγκαίνια παιδικής έκθεσης ζωγραφικής και ποιημάτων

  «Η Θεσσαλονίκη θυμάται» τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από ζωγραφική και ποιήματα παιδιών!

  Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το British Council, την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, τον Οργανισμό Never Such Innocence και την Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα επιβράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του "Never such Ιnnocence" με θέμα τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 • Παιδική έκθεση ζωγραφικής και ποιημάτων με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται»

  Παιδική έκθεση ζωγραφικής και ποιημάτων με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από ζωγραφική και ποιήματα παιδιών.

 • Δραστήριος… Μάιος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

  Με εκθέσεις ζωγραφικής μαθητών που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η Θεσσαλονίκη θυμάται» και «Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση», με εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με τη μόνιμη έκθεση — σταθερή πρόσκληση προς το κοινό να το επισκεφθεί — και την έκθεση για το Θέατρο Σκιών, υποδέχεται τον Μάιο το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

 • «Η Θεσσαλονίκη θυμάται» Οι μαθητές εκφράζονται δημιουργικά για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

  Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη θυμάται» (Salonika Remembers), το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 7:00 μ.μ., το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής και την παρουσίαση ποιημάτων, μαθητών από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στον Διαγωνισμό "Never such Ιnnocence" (του ομώνυμου βρετανικού κοινωφελούς οργανισμού) με θέμα τα 100 χρόνια από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

 • Στην κορυφή του TripAdvisor το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

  Στις κορυφαίες προτάσεις του δημοφιλούς διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού TripAdvisor για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Οι κριτικές των επισκεπτών δεν είναι απλώς θετικές αλλά τις περισσότερες φορές είναι ένθερμες. Οι επισκέπτες κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «κρυφό...

 • Εκθέσεις και εκδηλώσεις στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα από 2/4-15/4

  Με ειδικό ωράριο αλλά με τις δράσεις του σε πλήρη εξέλιξη θα λειτουργήσει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κατά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και έως τις 15 Απριλίου 2018. Ένα πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι, η έκθεση θεάτρου σκιών "Το Ηρωικό...

 • Παύλος Μελάς: 148 χρόνια από τη γέννησή του

  Εκατόν σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Παύλου Μελά (29 Μαρτίου 1870, στη Μασσαλία), το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από την οθωμανική αυτοκρατορία.

 • «Την άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»: πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

  Πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών διοργανώνει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με τίτλο τον λόγο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Την άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις». Το εργαστήρι θα λειτουργήσει στους χώρους του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα από 2 έως 4 Απριλίου (Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη) κατά τις ώρες 10.00-14.00.

 • Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

  Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσίασε χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική. Ακολούθησε εκδήλωση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με θέμα «25 χρόνια για ένα όνομα: Σκέψεις, κρίσεις και εμπειρίες σχετικά με τις εξελίξεις με το Μακεδονικό Ζήτημα».

 • Το Κιλκίς θυμάται»: σεμινάριο για την κληρονομιά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

  Με μεγάλη συμμετοχή λειτουργών της Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Κιλκίς το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κιλκίς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

 • Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Χρηστίδη «Η Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο. Ιούνιος 1999-2016»

  Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα η παρουσίαση βιβλίου του κ. Γ. Χρηστίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο Ιούνιος 1999-2006.

 • Θεατρική Παράσταση «Το Τελευταίο Ποίημα» του Γιόβαν Ντούτσιτς

  Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του έργου του Γιόβαν Ντούτσιτς το «Το Τελευταίο Ποίημα»

 • Ημερίδα με θέμα «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Από τον Μεσοπόλεμο στο Ολοκαύτωμα»

  Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Από τον Μεσοπόλεμο στο Ολοκαύτωμα» που διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» στην αίθουσα Αλ. Χαΐτογλου του Μουσείου, με αφορμή την επερχόμενη Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

 • «Μοντερνισμός και Παράδοση στο Θέατρο Σκιών»: ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

  Πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα η πρώτη συνάντηση με το δίκτυο των σχολείων Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μοντερνισμός και Παράδοση στο Θέατρο Σκιών», το οποίο σχεδιάστηκε από την κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ. Τη συνάντηση οργάνωσε η κ. Ξανθίππη Βασιλειάδου, υπεύθυνη του γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 • Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα: «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Από τον Μεσοπόλεμο στο Ολοκαύτωμα»

  Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» σας προσκαλεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19:00, στην Ημερίδα με θέμα «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Από τον Μεσοπόλεμο στο Ολοκαύτωμα»

 • Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο

  Από την Τετάρτη 27 μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα το Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο.