Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα «Νέα χρονιά, καινούργια ξυπνήματα»


Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα οργανώνει πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών, με θέμα «Νέα χρονιά, καινούργια ξυπνήματα».

Στο χώρο του μουσείου μας τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους μεγάλους ζωγράφους και συγγραφείς που τους απασχόλησε η ιδέα της αρχής (γέννηση, αναγέννηση, επανεκκίνηση) ως έννοιας και αισιόδοξης άποψης για τη ζωή. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να εξοικειωθούν με ποικίλα εικαστικά έργα και τους συμβολισμούς τους, να πειραματιστούν με διάφορες ύλες και τεχνικές και να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα με την καθοδήγηση της ζωγράφου Μαρίας Αθανασιάδου.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία κατά την τελευταία μέρα των εργαστηρίων να δουν την έκθεση των δημιουργιών των παιδιών αλλά και μία μικρή παράσταση από τα ίδια τα παιδιά βασισμένη στα έργα που εξετάστηκαν, την οποία επιμελείται η μουσειολόγος Περσεφόνη Καραμπάτη.

Την ευθύνη των εικαστικών εργαστηρίων έχει η Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαυρογένη Σταυρούλα και πλαισιώνεται από επαγγελματίες παιδαγωγούς και από φοιτητές του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξ. Κορομηλά 23,
τηλ. 2310 229-778, email: '' mma@the.forthnet.gr''
Όριο συμμετεχόντων: 20 άτομα.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.
Λειτουργία εργαστηρίων: Από τις 27 έως 30 Δεκεμβρίου (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη), 11.00-14.00

Επιστροφή