Δραστηριότητες το 2015

Τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού


Τελετή βράβευσης του διαγωνισμού για μαθήτριες/τές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Μακεδονίας με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία 1878-1912»

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, δίπλα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης) η τελετή βράβευσης των μαθητριών/τών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για μαθήτριες/τές της Γ΄ τάξης όλων των Γυμνασίων της Μακεδονίας με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία 1878-1912». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Σωματείο “Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα” σε συνεργασία με τις τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, οι οποίες απένειμαν και τα πρώτα βραβεία στους μαθητές. Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Δημήτριο Κωστόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κ. Χασιώτη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, και τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Σωκράτη Κανέβα.

Στους βραβευθέντες μαθητές και εκπαιδευτικούς δόθηκαν βιβλία σχετικά με την ιστορία της Μακεδονίας, προσφορά του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Σωματείου “Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα”, του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και του εκδοτικού οίκου University Studio Press.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:

Για τη θεματική ενότητα “Ιστορία”:

  • 1ο Βραβείο: Η επαναστατική δραστηριότητα του Ελληνισμού στο χώρο της Μακεδονίας – Η επανάσταση του 1878 στον Μπούρινο Κοζάνης, Γυμνάσιο Λευκοπηγής Κοζάνης, Γ΄ τάξη (20 μαθήτριες/τές), εκπαιδευτικοί: Γεωργία Κουκίδου και Βασιλική Μόσχου.
  • 2ο Βραβείο: Οι εθελοντές Κρήτες στο Μακεδονικό Αγώνα, 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Βαλταδώρειο), τμήμα Γ3 (4 μαθήτριες/τές), εκπ.: Αικατερίνη Χιωτέρη και
  • 3ο Βραβείο: Οι Μακεδονομάχοι του Λαγκαδά, 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, τμήμα Γ4 (8 μαθήτριες/τές), εκπ.: Αναστασία Μητσοπούλου.

Για τη θεματική ενότητα “Λογοτεχνία”:

  • 1ο Βραβείο: Η σφεντόνα, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας, τμήμα Γ2 (4 μαθήτριες/τές), εκπ.: Δήμητρα Κραλίδου και Μαρίνα Καραφυλλίδου.
  • 2ο Βραβείο: Η συμμετοχή των παιδιών στον Μακεδονικό Αγώνα μέσα από το ιστορικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα “Στα Μυστικά του Βάλτου”, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας, τμήμα Γ1 (7 μαθήτριες/τές), εκπ.: Φωτεινή Καρούλη-Παρδάλα και
  • 3ο Βραβείο: Το ημερολόγιό μου, 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τμήμα Γ2 (26 μαθήτριες/τές), εκπ.: Αναστασία Τσώνη και Αλεξάνδρα Μάρα.
Επιστροφή