Σεμινάρια μουσειακής αγωγής για εκπαιδευτικούς

Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο το Μουσείο οργάνωσε τέσσερα μονοήμερα σεμινάρια μουσειακής αγωγής, με τη συμμετοχή 164 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, με την έναρξη του διδακτικού έτους. Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν το ιστορικό πλαίσιο του Μακεδονικού Αγώνα και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη διάδοση των γνώσεων αυτών στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο μέσω των διαδικασιών μουσειακής προσέγγισης και να εφαρμόσουν στην πράξη τα παραπάνω.

Στα σεμινάρια δίδαξαν οι καθηγήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Τσιούμη και Φωτεινή Παπαντωνίου και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τέως διευθυντής του ΚΕΜΙΤ Βασίλης Γούναρης.

Την 3η Απριλίου 2001 πραγματοποιήθηκε καταληκτική ημερίδα με θέμα :"Ιστορική Προσέγγιση του Μακεδονικού Αγώνα. Τα Μουσειακά Αντικείμενα ως Εκπαιδευτικό Υλικό". Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία της κας Χρυσάνθης Μαυροπούλου-Τσιούμη, καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Εκπαιδευτικοί και Πολιτιστικοί Φορείς. Πλαίσια και προοπτικές της συνεργασίας τους". Ομάδα Μαθητών του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη με την επιμέλεια της καθηγήτριας κας Ρούλας Κουνή παρουσίασε δρώμενο από το βιβλίο της Νίτσας Τζώρτζογλου με τίτλο "Όταν τα νιάτα θέλουν".

Επιστροφή