Δραστηριότητες το 2017

Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη θυμάται / Salonika Remembers»


Γενική άποψη της εκδήλωσης

Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Πολεμικών Κοιμητηρίων (CWGC), το British Council, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Never Such Innocence παρουσίασαν την Τρίτη 24.10.2017 το νέο συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία «Η Θεσσαλονίκη θυμάται / Salonika Remembers».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν πλήθος εκπαιδευτικών, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος. Εκτός από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τους παρευρισκόμενους χαιρέτησαν ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, η κ. Μαρία Τσακάλη, Head Thessaloniki Office British Council - Επίτιμη Πρόξενος της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βασίλειος Νικόλτσιος, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Communications Executive, Mediterranean Area, Commonwealth War Graves Commission.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., για τις Ανεπιθύμητες Μνήμες, αλλά και ο κ. Βλάσης Βλασίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., ο οποίος παρουσίασε τα Κοιμητήρια, τα Ηρώα και τα Μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε και ο διεθνής διαγωνισμός ποίησης και τέχνης που διοργανώνει ο βρετανικός κοινωφελής οργανισμός Never Such Innocence από την κ. Lucy Kentish, Director of Operations, Never Such Innocence.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. και γενική γραμματέας δ.σ. ΙΜΜΑ, ο κ. ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Communications Executive, Mediterranean Area, Commonwealth War Graves Commission και ο κ. Νικόλαος Μπλιάτκας, Εικαστικός.

Στο τέλος δύο καθηγήτριες από το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, η κ. Δήμητρα Πίτσιου και η κ. Ξανθή Ράλλη, μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία που είχαν με τους μαθητές τους από το πρόγραμμα παρουσιάζοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Την εκδήλωση έκλεισε η Συντονίστρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Βρετανικού Συμβουλίου, κ. Χρυσούλα Μελίδου, η οποία ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους.
 
Υπεύθυνες προγράμματος:

  • Για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Σταυρούλα Μαυρογένη, γενική γραμματέας δ.σ. ΙΜΜΑ
  • Για το Βρετανικό Συμβούλιο: Μαρία Τσακάλη, Head Education Greece / Head Thessaloniki Office

Πληροφορίες:
Καλυψώ Τρυφωνάκη, τηλ. 2310229778 & 2310223073

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Επιστροφή