Δραστηριότητες το 2018

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσίασε χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική, με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Χατζάκο και Αναστασία Τσιωμίδου.

Ακολούθησε εκδήλωση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με θέμα «25 χρόνια για ένα όνομα: Σκέψεις, κρίσεις και εμπειρίες σχετικά με τις εξελίξεις με το Μακεδονικό Ζήτημα». Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, Καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Zlatko Kotevfi , επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δημήτρης Παπανδρέου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δημήτρης Κούβελας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ιωάννης Χασιώτης, ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, επίτιμος Πρόεδρος του ΙΜΜΑ, ο κ. Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Επίκουρος Ιωάννης Χρηστίδης, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Στράτος Δορδανάς, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», φίλοι του Μουσείου και πολλοί φοιτητές.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

    Γούναρης Βασίλης, Καθηγητής Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων ΑΠΘ, Βλασίδης Βλάσης, Επίκουρος Καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ, Λυβάνιος Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας ΑΠΘ, Χοτζίδης Άγγελος, Ιστορικός, πρώην συνεργάτης Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.

Συντονιστής ήταν ο Χρήστος Μανδατζής, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ.

Μετά τις ομιλίες έγιναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό και ακολούθησε συζήτηση για το θέμα.

Επιστροφή