Δραστηριότητες το 2018

Sleepover στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συμμετέχει στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά» που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη φιλοξενία 20 παιδιών 9-12 ετών, την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 (δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής).

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Μουσεία της πόλης συμμετέχοντας σε επιλεγμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες και βιώνοντας την ξεχωριστή εμπειρία της διανυκτέρευσης σε έναν μουσειακό χώρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών. Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί με εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Sleepover και με δράσεις που θα τα φέρουν σε επαφή με τη μακεδονική λαϊκή παράδοση. Την επιμέλεια των δράσεων του Μουσείου έχει η Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΑ.ΜΑΚ. κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ).

Το πρόγραμμα ξεκινά το απόγευμα και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Ώρα προσέλευσης: 18:00

Επιστροφή