Δραστηριότητες το 2018

Ολοκληρώθηκε το εορταστικό εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, με θέμα «Χριστούγεννα στη Μακεδονία», που διοργάνωσε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου του Μουσείου. Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας, αξιοποιώντας και δημιουργώντας μέσα από τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου.

Τα παιδιά φιλοτέχνησαν κατασκευές εμπνευσμένες από εικαστικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ευαγγελίας Αθανασιάδου, συμμετείχαν σε δρώμενα αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων της Μακεδονίας και παρουσίασαν ένα θεατρικό, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες του εργαστηρίου μας από την Ιστορικό κ. Κατερίνα Πετρίδου, με περιεχόμενο σχετικό με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που βίωσαν την καταστροφή του πολέμου. Την ευθύνη του εργαστηρίου είχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

Χορηγοί του εικαστικού εργαστηρίου ήταν η «Φάρμα Κουκάκη Α.Ε.», οι «Μακεδονικές αγγελίες», η Thessprint και η ΙΝΤΕΡΧΑΡΤ Α.Ε.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους συντελεστές και τους χορηγούς του εικαστικού εργαστηρίου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Επιστροφή