Το Μουσείο ζωντανεύει!


Σκηνή από την παράσταση
"Παραμύθι χωρίς όνομα"

Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαϊου 2011 μικροί και μεγάλοι φίλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και να κατασκευάσουν στα εργαστήρια του με έμπνευση και φαντασία δεκάδες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Μουσείο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού-Παιδείας της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε στους χώρους του 16 παιδιά που αποκάλυψαν τα κρυμμένα μυστικά του.

Τα τολμηρά παιδιά μεταμφιέστηκαν και ξεχύθηκαν σε ένα παιχνίδι αναζήτησης της Ιστορίας. Αποκρυπτογράφησαν μηνύματα, έλυσαν γρίφους, ανακάλυψαν και την πιο κρυφή γωνιά του Μουσείου, «μίλησαν» με τα αντικείμενα.

Τα παιδιά «εργάστηκαν» στο Κέντρο Έρευνας του Μουσείου, όπου απόρρητα έγγραφα, επιστολές, όλα τεκμήρια αιώνων, έγιναν γνωστά στους μικρούς μαθητές.

Μα η νύχτα, είναι ακόμη μεγάλη… Τα κουστούμια αλλάζουν και αρχίζουν πρόβες για τη μεγάλη παράσταση, το «Παραμύθι χωρίς Όνομα»! Φωνές και προσπάθειες γεμίζουν το νυκτερινό τοπίο του μουσείου, ενώ αργότερα το φως των φακών και η ανταλλαγή των εντυπώσεων λίγο πριν τον ύπνο καληνυχτούν τα εκθέματα.

Το πρωί του Σαββάτου, παιδιά και μουσειοπαιδαγωγοί στήσαν εργαστήρια, έφτιαξαν σκηνικά, φόρεσαν τα κουστούμια και…τα φώτα στη σκηνή! Οι γονείς παρακολούθησαν τα παιδιά τους σε μια εκπληκτική παράσταση!

Και του χρόνου!

Κατεβάστε το βίντεο σε υψηλότερη ανάλυση με κλικ εδώ.
Επιστροφή