Νυχτερινή περιπέτεια στο Μουσείο

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 είκοσι παιδιά της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα …άδυτα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα!

Εκεί θα μεταμφιεσθούν και μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές, αποκωδικοποιήσεις γρίφων και μυστικές κρύπτες θα αποκαλυφθούν τα αντικείμενα του μουσείου και θα τους αφηγηθούν την ιστορία τους…

Καλλιτεχνικά εργαστήρια θα ζωντανέψουν τις εμπειρίες των παιδιών και όχι μόνο!

Το απόγευμα οι μικροί μας φίλοι θα ετοιμάσουν μία έκπληξη για όσους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης!

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 12.00 τα παιδιά του προγράμματος θα ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση «Ύμνος των Χριστουγέννων» βασισμένη στο έργο του Καρόλου Ντίκενς.

Σας περιμένουμε να τα χειροκροτήσουμε!

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα το μεσημέρι μετά την θεατρική παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους : υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.
Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση

Την βοήθεια και την υποστήριξη, κατά την διάρκεια της βραδιάς, θα παρέχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος “sleepover” θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο τηλέφωνο 2310280328.

Επιστροφή