Νυχτερινές περιπέτειες στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!


Το πρόγραμμα «Διανυκτέρευση στο Μουσείο» για παιδιά του Δημοτικού διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στους χώρους του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Προξ. Κορομηλά 23, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παιδιά από 8 έως 12 ετών θα φιλοξενηθούν στο μουσείο και θα διανυκτερεύσουν.

Παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μεταμφιέσεις και κρυμμένα μηνύματα, αποκρυπτογράφηση αυθεντικών κωδίκων Μακεδονομάχων, περιμένουν τους μικρούς φίλους σε ένα ταξίδι στην Ιστορία.

Στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Μουσείου τα παιδιά θα κατασκευάσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα τις δωρίσουν στην πόλη και τους κατοίκους της. Το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 20.00, μία όμορφη μελωδική έκπληξη περιμένει τους κατοίκους του κέντρου της πόλης μας και τους περαστικούς στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας.

Το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, 11.30 π.μ., παιδιά και μουσειοπαιδαγωγοί στήνουν και πάλι εργαστήρια, φτιάχνουν σκηνικά, φορούν τα κουστούμια και…τα φώτα στη σκηνή! Οι γονείς και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά στην παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια», μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ευγένιου Τριβιζά!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Επιστροφή