Είστε εδώ

Η ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ

Εύζωνος
Η ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Η ιστορική διαδρομή της μέσα από τα 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά

Το Λεύκωμα παρουσιάζει τη γοητευτική ιστορική διαδρομή της ένδοξης αυτής φορεσιάς από το 1821 ως τις μέρες μας. Μέσα από τα σχέδια του Γιάννη Μυλωνά φαίνεται και η ανέλιξη της φουστανέλας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή πραγματοποιήθηκε (αλλαγές του πολιτεύματος, αλλά και των αισθητικών κριτηρίων, εκσυγχρονισμός των ελληνικών όπλων, αλλά και των νέων ενδυματολογικών αναγκών του στρατεύματος κλπ.). Παράλληλα παρουσιάζονται και οι ομάδες των ατόμων που χρησιμοποιούσαν την φουστανέλα ή τον ντουλαμά, που δεν ανήκαν στα καθαυτό στρατιωτικά ευζωνικά σώματα, όπως οι άνδρες της Σαμιακής Χωροφυλακής, οι Μακεδονομάχοι, οι καβάσηδες των ελληνικών Προξενείων, των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους κ.ά.

 

Οι 40 έγχρωμες αναπαραστάσεις της ευζωνικής ζωής της έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν από τον ζωγράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μυλωνά και ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Αλεξάνδρου και της Λένας Χαΐτογλου, οι οποίοι και τις παραχώρησαν ευγενώς για την έκθεση και τον κατάλογο - λεύκωμα που τη συνοδεύει.

Έτος: 
2016
Τιμή: 
€25

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. /  Τετάρτη 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ. / Σάββατο  10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Πληροφορίες[email protected] / 2310229778

Copyright © 2012 • Ίδρυμα Μουσείου Μακεδνικού Αγώνα