Είστε εδώ

Βιργινία Τσουδερού

Έφυγε: 
11 Ιουν 2018

Η Βιργινία Τσουδερού γνωστή για την πολιτική της καριέρα, για μας, τους ανθρώπους του Μουσείου το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τον μεγάλο αγώνα της για την Ίδρυση του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα. Διαβάζοντας το ημερολόγιό της, τις μέρες εκείνες καταλαβαίνουμε ότι αυτή η γυναίκα στάθηκε η ψυχή του χώρου μας. Κατανοώντας τη μεγάλη σημασία του χώρου και του Αγώνα του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ιστορία της πατρίδας μας μαζί με τον Δημήτρη Ζάννα η Τσουδερού αποφάσισε να δώσει τη μάχη και «να σταθεί δίπλα στους αγώνες του για την προβολή των απελευθερωτικών αγώνων αυτού του ευαίσθητου τμήματος του ελληνισμού»

31.9.80 «…Σήμερα χαρούμενη μέρα. Κερδήθηκε η δίκη για το Μουσείο –Διασώθηκε το « παιδί μας!»… Εντυπωσιακό! Οι Γιουγκοσλάβοι ήδη έστειλαν κάποιον να δει το Μουσείο!!» και πιο κάτω «Σήμερα το Μουσείο επισκέπτονται πολλά σχολεία και άλλες ομάδες πολιτών. Έχει πλήρες αρχείο, των αγωνιστών και φωτογραφικό υλικό. Στο Κέντρο Έρευνας του Μουσείου κάθε ερευνητής μπορεί να μελετήσει μικροφίλ από ελληνικά και ξένα αρχεία».

Αυτή τη γυναίκα θυμόμαστε και το δικό της όραμα προσπαθούμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, μετά την είδηση για τον θάνατο του επίτιμου Μέλους του Δ.Σ. ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά της
  • Να υψώσει μεσίστια τη σημαία του Μουσείου από σήμερα και ως την ημέρα της κηδείας
  • Να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη όλων των μελών του και του προσωπικού του Ιδρύματος για την αποφασιστική συμβολή της εκλιπούσης στην οργάνωση, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα

Θεσσαλονίκη, 11/6/2018

Για το Δ.Σ. του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος
Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Μαυρογένη
Copyright © 2012 • Ίδρυμα Μουσείου Μακεδνικού Αγώνα